Hvad Er Opera?

01/10/2020 11:18
Billede: Pixabay

Opera er en webbrowser, der er udviklet af norske Opera Software. Webbrowseren kan blandt andet anvende stil både Windows, Mac, Linux og diverse mobiltelefoner.

Opera blev oprindeligt udviklet til Telenors intranet. Udviklerne af Opera fortsatte efterfølgende udviklingen af Opera, programmet gik fra at være internet til at være en internetbrowser tilgængelig for alle.

Fordele og ulemper ved Opera

Opera er skabt således, at det har en høj indlæsningshastighed, samtidig med at det har et lavt ressourceforbrug af systemressourcer. Selve installationen af Opera fylder nemlig heller ikke ret meget, så der er i den grad hastigheds- og pladsoptimeret med Opera.

Opera har ændret sig en del gennem årene. Ved de tidligste versioner var Opera gratis i en begrænset periode, mens man efterfølgende skulle betale for at bruge det. Det har siden ændret sig. Først med reklamebannere, mens det i dag er blevet gratis at anvende.

Opera lægger sig især op ad Firefox og Chrome i forhold til konkurrence om markedsandele. Opera har blandt andet den indbyggede funktion, som de to andre browsere ikke har, hvor der er gratis og ubegrænset VPN indbygget i browseren.

Derudover har Opera en indbygget ad blocker og er produceret med henblik på at være både strøm- og RAM-besparende for den computer, det anvendes på.

Opera er på især et punkt langt fremme, når det gælder indlemmelsen af særlige fremtidsorienterede features. Opera understøtter nemlig kryptovaluta. 

På verdensplan udgør Opera dog en meget lille andel af det samlede webbrowsermarked. Med lidt under tre procent af markedsandelen har Opera med sine godt 25 år på bagen færre brugere end Microsoft Edge, der udkom i 2015. Google Chrome er her en kæmpe markedsleder med næsten to tredjedele af alle brugere.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. find et stort udvalg af elektronik, heriblandt smarte produkter som Apple AirPods, Ubiquiti UniFi, iPhone kabler og covers samt tusinder af andre smarte teknikvarer.

Flere indlæg

Seje baggrunde til PC

08/10/2020 09:49
Billede: Jumpstory

Meget kan man sige om Microsoft og Windows, men seje baggrunde til PC har bare aldrig været deres varemærke. Du kan dog nemt spice din computerskærms baggrund op med seje baggrunde.

Det er …

Hvad er computervirus?

08/10/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Det er ikke kun mennesker, der kan få en virus. Det kan din computer også! Men hvad er computervirus? En computervirus er et stykke software, der har en skadelig virkning på din computer, dens…

Formatering af computer - Sådan gør du

01/10/2020 09:47
Billede: Jumpstory

Fra tid til anden kan det være nødvendigt, at du formaterer din computer. Formatering af computer er noget, der kan få mange til at få et nervøst blik i øjet. Selvom det lyder kompliceret, så er de…

Bedste gratis mail - De 3 bedste

01/10/2020 09:19
Billede: Jumpstory

De færreste betaler penge for at have en e-mail-konto. Det er stort set kun, hvis den skal være tilknyttet et bestemt domæne, at en e-mail-konto koster penge.

Hvem tilbyder den bedste grati…

Hvad er et operativsystem?

01/10/2020 08:53
Billede: Jumpstory

Navne som Windows og iOS vækker genklang hos de fleste i dag. Men hvad er de egentlig? Windows og iOS er såkaldte operativsystemer, der er det grundlæggende program på computeren. Et operativsystem…

Hvad er EDGE?

01/10/2020 08:41
Billede: Jumpstory

EDGE? Hvad for en Edge? Hvad er Edge spørger mange om. Edge er Microsofts nye webbrowser, der afløser Internet Explorer som standardbrowseren på alle Windows-computere.

Selvom den første ve…