Hvad Er Opera?

01/10/2020 11:18
Billede: Pixabay

Opera er en webbrowser, der er udviklet af norske Opera Software. Webbrowseren kan blandt andet anvende stil både Windows, Mac, Linux og diverse mobiltelefoner.

Opera blev oprindeligt udviklet til Telenors intranet. Udviklerne af Opera fortsatte efterfølgende udviklingen af Opera, programmet gik fra at være internet til at være en internetbrowser tilgængelig for alle.

Fordele og ulemper ved Opera

Opera er skabt således, at det har en høj indlæsningshastighed, samtidig med at det har et lavt ressourceforbrug af systemressourcer. Selve installationen af Opera fylder nemlig heller ikke ret meget, så der er i den grad hastigheds- og pladsoptimeret med Opera.

Opera har ændret sig en del gennem årene. Ved de tidligste versioner var Opera gratis i en begrænset periode, mens man efterfølgende skulle betale for at bruge det. Det har siden ændret sig. Først med reklamebannere, mens det i dag er blevet gratis at anvende.

Opera lægger sig især op ad Firefox og Chrome i forhold til konkurrence om markedsandele. Opera har blandt andet den indbyggede funktion, som de to andre browsere ikke har, hvor der er gratis og ubegrænset VPN indbygget i browseren.

Derudover har Opera en indbygget ad blocker og er produceret med henblik på at være både strøm- og RAM-besparende for den computer, det anvendes på.

Opera er på især et punkt langt fremme, når det gælder indlemmelsen af særlige fremtidsorienterede features. Opera understøtter nemlig kryptovaluta. 

På verdensplan udgør Opera dog en meget lille andel af det samlede webbrowsermarked. Med lidt under tre procent af markedsandelen har Opera med sine godt 25 år på bagen færre brugere end Microsoft Edge, der udkom i 2015. Google Chrome er her en kæmpe markedsleder med næsten to tredjedele af alle brugere.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. find et stort udvalg af elektronik, heriblandt smarte produkter som Apple AirPods, Ubiquiti UniFi, iPhone kabler og covers samt tusinder af andre smarte teknikvarer.

Flere indlæg

Hvad betyder formatering?

24/02/2022 09:03
Billede: Pixabay, geralt

Formatering eller det at formatere kan have to forskellige betydninger.

1.

Første betydning er, hvor man opretter et bestemt format til strukturering af elektronis…

Hvad er Game Center?

07/10/2021 10:23
Billede: Pixabay, StartupStockPhotos

Game Center er en digital platform, som er udviklet af Apple.

Meningen med platformen er, at du kan dele dine spil og score med dine venner. Herunder kan du også udfo…

Hvad er et lydkort?

07/10/2021 09:54
Billede: Pixabay, stux

Overordnet er et lydkort et internt udvidelseskort til computere.

Det tillader input og output af lysignaler fra og til en computer og er under kontrol af computerprogrammer.

Udtryk…

Bedste Gratis Antivirus

05/03/2021 09:42
Billede: Pixabay

Det er næppe en overdrivelse, at stort set alle klart foretrækker ikke at få ubudne gæster på besøg i vores computer. Selvom kriminaliteten generelt er faldende i landet, så er der en form for krim…

Bedste gratis mobil spil

10/02/2021 09:37
Billede: Pixabay / natureaddict

Et af de bedste gratis spil på mobilen er, efter min mening, Clash Royale fra Supercell.

Dette spil handler meget om taktik og ikke at bruge sin energi alt for hurtigt, da dette hurtigt kan…

Seje baggrunde til PC

08/10/2020 09:49
Billede: Jumpstory

Meget kan man sige om Microsoft og Windows, men seje baggrunde til PC har bare aldrig været deres varemærke. Du kan dog nemt spice din computerskærms baggrund op med seje baggrunde.

Det er …