Hvad Betyder Formatering?

24/02/2022 09:03
Billede: Pixabay, geralt

Formatering eller det at formatere kan have to forskellige betydninger.

1.

Første betydning er, hvor man opretter et bestemt format til strukturering af elektroniske data. Dette kan eksempelvis være på en harddisk eller en diskette.

Når man har meget data, kan denne måde være enormt god, når der skal skabes et bedre overblik og faktisk også noget mere plads på ens computer og lignende.

2.

Den anden betydning er, hvor du tildeler en tekst eller tekstfil en bestemt grafisk opsætning. Dette kan eksempelvis være ved brug af en bestemt skrifttype, skriftstørrelse, linjeafstand, margen og så videre.

Det bliver også brugt meget indenfor computerverden i forbindelse med url'er og forkortelser af hjemmeside-tags. Når der bliver arbejdet med hjemmeside og man er inde på forskellige faner på siden, så kan hjemmesidens navn blive enorm lang. Man laver her en formatering, så url'en bliver meget kortere og ikke fylder særlig meget. 

Det er især brugbart, hvis man skal bruge dem som kilder i tekster og man som læser ikke skal overvældes af et meget langt link.

Jeg har selv brugt betydning to meget, da jeg skrev opgaver på universitetet. Det er nemlig meget brugbart, så man ikke putter et virkelig langt hjemmeside-link ind i sin tekst. Det ser heller ikke så professionelt ud.

OBS: Artiklen er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du bestille et sortiment fra dagmarkors. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

Flere indlæg

Hvad er Game Center?

07/10/2021 10:23
Billede: Pixabay, StartupStockPhotos

Game Center er en digital platform, som er udviklet af Apple.

Meningen med platformen er, at du kan dele dine spil og score med dine venner. Herunder kan du også udfo…

Hvad er et lydkort?

07/10/2021 09:54
Billede: Pixabay, stux

Overordnet er et lydkort et internt udvidelseskort til computere.

Det tillader input og output af lysignaler fra og til en computer og er under kontrol af computerprogrammer.

Udtryk…

Bedste Gratis Antivirus

05/03/2021 09:42
Billede: Pixabay

Det er næppe en overdrivelse, at stort set alle klart foretrækker ikke at få ubudne gæster på besøg i vores computer. Selvom kriminaliteten generelt er faldende i landet, så er der en form for krim…

Bedste gratis mobil spil

10/02/2021 09:37
Billede: Pixabay / natureaddict

Et af de bedste gratis spil på mobilen er, efter min mening, Clash Royale fra Supercell.

Dette spil handler meget om taktik og ikke at bruge sin energi alt for hurtigt, da dette hurtigt kan…

Seje baggrunde til PC

08/10/2020 09:49
Billede: Jumpstory

Meget kan man sige om Microsoft og Windows, men seje baggrunde til PC har bare aldrig været deres varemærke. Du kan dog nemt spice din computerskærms baggrund op med seje baggrunde.

Det er …

Hvad er computervirus?

08/10/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Det er ikke kun mennesker, der kan få en virus. Det kan din computer også! Men hvad er computervirus? En computervirus er et stykke software, der har en skadelig virkning på din computer, dens…