Hvad Er Computervirus?

08/10/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Det er ikke kun mennesker, der kan få en virus. Det kan din computer også! Men hvad er computervirus? En computervirus er et stykke software, der har en skadelig virkning på din computer, dens programmer, som dermed ikke fungerer korrekt.

En computervirus kan give andre adgang til din computer, skade eller helt slette data på den. Ligesom med menneskevira, så kan en computervirus også sprede sig og smitte andre computere.

Sådan finder du en computervirus

En computervirus er som sagt et program, der udfører en bestemt handling på din computer. Ligesom mennesker kan blive ramt af en virus, der lukker hele systemet ned, så kan en computer også blive det.

Den helt store forskel er dog, at computervira altid er menneskeskabte og udelukkende har det formål at genere den udsatte eller påtvinge sig adgang til eller kontrol over dennes computer.

Der findes flere former for computervira. De mest kendte er ransomware, der låser din computer og kræver løsepenge, trojansk hest, der stjæler personlige oplysninger og tager kontrol og phishing, hvor ofret forsøges svindlet. 

Det bedste du kan gøre, er at have installeret et godt anti-virusprogram, samt sørge for en forsvarlig adfærd, når du er online.

Det er lidt ligesom, når du skal holde afstand og spritte hænder. Det gælder også online, hvor du skal holde afstand fra mistænkelige sider, mails og filer, mens du spritter dine hænder af ved at spørge for en god oprydning og sikkerhed via et antivirusprogram.

Husk derfor aldrig at åbne filer eller mails fra usikre afsendere eller klikke på links i mails fra folk, som du ikke kender.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten.dk for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop, som indeholder alt lige fra bluetooth headsets til gamer udstyr eller måske et nyt segboard til ungerne.

Flere indlæg

Hvad betyder formatering?

24/02/2022 09:03
Billede: Pixabay, geralt

Formatering eller det at formatere kan have to forskellige betydninger.

1.

Første betydning er, hvor man opretter et bestemt format til strukturering af elektronis…

Hvad er Game Center?

07/10/2021 10:23
Billede: Pixabay, StartupStockPhotos

Game Center er en digital platform, som er udviklet af Apple.

Meningen med platformen er, at du kan dele dine spil og score med dine venner. Herunder kan du også udfo…

Hvad er et lydkort?

07/10/2021 09:54
Billede: Pixabay, stux

Overordnet er et lydkort et internt udvidelseskort til computere.

Det tillader input og output af lysignaler fra og til en computer og er under kontrol af computerprogrammer.

Udtryk…

Bedste Gratis Antivirus

05/03/2021 09:42
Billede: Pixabay

Det er næppe en overdrivelse, at stort set alle klart foretrækker ikke at få ubudne gæster på besøg i vores computer. Selvom kriminaliteten generelt er faldende i landet, så er der en form for krim…

Bedste gratis mobil spil

10/02/2021 09:37
Billede: Pixabay / natureaddict

Et af de bedste gratis spil på mobilen er, efter min mening, Clash Royale fra Supercell.

Dette spil handler meget om taktik og ikke at bruge sin energi alt for hurtigt, da dette hurtigt kan…

Seje baggrunde til PC

08/10/2020 09:49
Billede: Jumpstory

Meget kan man sige om Microsoft og Windows, men seje baggrunde til PC har bare aldrig været deres varemærke. Du kan dog nemt spice din computerskærms baggrund op med seje baggrunde.

Det er …