Hvad Er Computervirus?

08/10/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Det er ikke kun mennesker, der kan få en virus. Det kan din computer også! Men hvad er computervirus? En computervirus er et stykke software, der har en skadelig virkning på din computer, dens programmer, som dermed ikke fungerer korrekt.

En computervirus kan give andre adgang til din computer, skade eller helt slette data på den. Ligesom med menneskevira, så kan en computervirus også sprede sig og smitte andre computere.

Sådan finder du en computervirus

En computervirus er som sagt et program, der udfører en bestemt handling på din computer. Ligesom mennesker kan blive ramt af en virus, der lukker hele systemet ned, så kan en computer også blive det.

Den helt store forskel er dog, at computervira altid er menneskeskabte og udelukkende har det formål at genere den udsatte eller påtvinge sig adgang til eller kontrol over dennes computer.

Der findes flere former for computervira. De mest kendte er ransomware, der låser din computer og kræver løsepenge, trojansk hest, der stjæler personlige oplysninger og tager kontrol og phishing, hvor ofret forsøges svindlet. 

Det bedste du kan gøre, er at have installeret et godt anti-virusprogram, samt sørge for en forsvarlig adfærd, når du er online.

Det er lidt ligesom, når du skal holde afstand og spritte hænder. Det gælder også online, hvor du skal holde afstand fra mistænkelige sider, mails og filer, mens du spritter dine hænder af ved at spørge for en god oprydning og sikkerhed via et antivirusprogram.

Husk derfor aldrig at åbne filer eller mails fra usikre afsendere eller klikke på links i mails fra folk, som du ikke kender.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten.dk for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop, som indeholder alt lige fra bluetooth headsets til gamer udstyr eller måske et nyt segboard til ungerne.

Flere indlæg

Bedste Gratis Antivirus

05/03/2021 09:42
Billede: Pixabay

Det er næppe en overdrivelse, at stort set alle klart foretrækker ikke at få ubudne gæster på besøg i vores computer. Selvom kriminaliteten generelt er faldende i landet, så er der en form for krim…

Bedste gratis mobil spil

10/02/2021 09:37
Billede: Pixabay / natureaddict

Et af de bedste gratis spil på mobilen er efter min mening Clash Royale fra Supercell.

Dette spil handler meget om taktik og ikke at bruge sin energi alt for hurtigt, da dette hurtigt kan giv…

Seje baggrunde til PC

08/10/2020 09:49
Billede: Jumpstory

Meget kan man sige om Microsoft og Windows, men seje baggrunde til PC har bare aldrig været deres varemærke. Du kan dog nemt spice din computerskærms baggrund op med seje baggrunde.

Det er …

Hvad er Opera?

01/10/2020 11:18
Billede: Pixabay

Opera er en webbrowser, der er udviklet af norske Opera Software. Webbrowseren kan blandt andet anvende stil både Windows, Mac, Linux og diverse mobiltelefoner.

Opera blev oprindeligt udvik…

Formatering af computer - Sådan gør du

01/10/2020 09:47
Billede: Jumpstory

Fra tid til anden kan det være nødvendigt, at du formaterer din computer. Formatering af computer er noget, der kan få mange til at få et nervøst blik i øjet. Selvom det lyder kompliceret, så er de…

Bedste gratis mail - De 3 bedste

01/10/2020 09:19
Billede: Jumpstory

De færreste betaler penge for at have en e-mail-konto. Det er stort set kun, hvis den skal være tilknyttet et bestemt domæne, at en e-mail-konto koster penge.

Hvem tilbyder den bedste grati…