Formatering Af Computer - Sådan Gør Du

01/10/2020 09:47
Billede: Jumpstory

Fra tid til anden kan det være nødvendigt, at du formaterer din computer. Formatering af computer er noget, der kan få mange til at få et nervøst blik i øjet. Selvom det lyder kompliceret, så er det faktisk ganske lige til.

Hvis du ikke har prøvet at formatere en computer, så kan du her få en trin for trin-guide til, hvordan du formater din computer.

Sådan formater du din computer

  1. Klik på start
  2. Klik på indstillinger
  3. Skriv "nulstil" i søgefeltet og vælg "nulstil denne pc"
  4. Klik på kom i gang

Når du har gjort det, så er du i gang med at formatere din computer - hvis du vel at mærke har Windows 10 som styresystem på din computer.

Næste trin i formateringen af din computer er:

  1. Klik på start forfra

Når du har gjort det, skal du vælge, hvilke af dine filer og indstillinger der skal gemmes, samt hvilke der skal slettes permanent. Det er meget vigtigt, at du vælger rigtigt her.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du formaterer din computer, så er det en god ide, hvis du alliere dig med enten en fagperson eller en person i dit netværk, der kan assistere dig. 

Det kan ikke anbefales, at du formaterer din computer, hvis det ikke er nødvendigt, eller hvis du ikke er sikker på, hvad du laver. Det kan være enten dyrt eller umuligt at genskabe den tabte date, hvis du først har formateret din computer og bedt den om at slette data.

En formatering af en computer kan tage mellem et kvarters tid og op til omkring tre timer alt efter, hvor meget data og hvor mange indstillinger der er på din computer.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik og tilbehør hertil som fx en pladespiller med tilhørende højttalere og utallige andre smarte gadgets, kabler og andet på avXpertens webshop.

Flere indlæg

Seje baggrunde til PC

08/10/2020 09:49
Billede: Jumpstory

Meget kan man sige om Microsoft og Windows, men seje baggrunde til PC har bare aldrig været deres varemærke. Du kan dog nemt spice din computerskærms baggrund op med seje baggrunde.

Det er …

Hvad er computervirus?

08/10/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Det er ikke kun mennesker, der kan få en virus. Det kan din computer også! Men hvad er computervirus? En computervirus er et stykke software, der har en skadelig virkning på din computer, dens…

Hvad er Opera?

01/10/2020 11:18
Billede: Pixabay

Opera er en webbrowser, der er udviklet af norske Opera Software. Webbrowseren kan blandt andet anvende stil både Windows, Mac, Linux og diverse mobiltelefoner.

Opera blev oprindeligt udvik…

Bedste gratis mail - De 3 bedste

01/10/2020 09:19
Billede: Jumpstory

De færreste betaler penge for at have en e-mail-konto. Det er stort set kun, hvis den skal være tilknyttet et bestemt domæne, at en e-mail-konto koster penge.

Hvem tilbyder den bedste grati…

Hvad er et operativsystem?

01/10/2020 08:53
Billede: Jumpstory

Navne som Windows og iOS vækker genklang hos de fleste i dag. Men hvad er de egentlig? Windows og iOS er såkaldte operativsystemer, der er det grundlæggende program på computeren. Et operativsystem…

Hvad er EDGE?

01/10/2020 08:41
Billede: Jumpstory

EDGE? Hvad for en Edge? Hvad er Edge spørger mange om. Edge er Microsofts nye webbrowser, der afløser Internet Explorer som standardbrowseren på alle Windows-computere.

Selvom den første ve…