Hvad Er En Gamerskærm?

08/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

En gamerskærm er en skærm, der er særligt designet til gaming. Det er især på skærmenes refresh rate og responstid, der adskiller gamingskærme fra traditionelle computerskærme.

En god gamerskærm har i dag en opløsning, der er højere end full HD - måske endda op mod 4K, samt har en responstid på maksimalt 1 ms. Dertil kommer en refresh rate på mindst 100 hz - og gerne højere.

Hvorfor er en gamerskærm nødvendigt?

Hvis du vil have den bedste oplevelse med gaming, især når du spiller online, så er en god gamerskærm bare en nødvendighed. Længere er den faktisk ikke.

En god gamerskærm gør, at du får en responstid og en billedkvalitet, der gør, at skærmen registrerer dine bevægelser og handlinger med det samme, samtidig med at billedet viser alle de detaljer, der gør spillene til en god oplevelse.

Hvis du først har oplevet, at du taber i et spil, fordi skærmen ikke følger hurtigt nok med, så bliver du hurtigt træt af det.

De fleste gamerskærme har i dag en størrelse på mellem 24 og 32 tommer. Nogle endda helt op til 34 tommer.

Kommer du op omkring de 40 tommer, så kan du ramme skærme med 4K-opløsning, mens du med skærme under 27 tommer oftest er nede i full HD-opløsning. Det er altså en verden til forskel, især hvis du spiller spil, der er grafik- og pladskrævende.

Gode gamerskærme er dog ikke helt billige. Du skal derfor regne med, at den gamerskærm koster mellem 2.500 kr. og op til 10.000 kr., alt efter dens størrelse og de øvrige specifikationer. Regn med mellem 4-5.000 kr. for en gamerskærm, så går du ikke helt galt i byen.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik som fx bluetooth høretelefoner, nye gamer keyboards eller måske et elektronisk varmetæppe til de kolde måneder.

Flere indlæg

Game Pass: En abonnementstjeneste, der åbner døren til et spilbibliotek uden ende

12/07/2023 13:42
Billede: Image by <a href="https://pixabay.com/users/olichel-529835/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2294201">Olya Adamovich</a> from <a href="https://pixabay.com//?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2294201">Pixabay</a>

Game Pass er en abonnementstjeneste tilbyder af Microsoft, der giver spillere mulighed for at få adgang til et stort bibliotek af spil til en fast månedlig pris. Med Game Pass kan spillere download…

Gamestop lukker

26/10/2020 10:29
Billede: Francesco Ungaro, Pexels

I tilfælde af, at det er gået din næse forbi, så er der sket det frygteligt, at Gamestop har lukket en stor del af sine butikker, samt er godt i gang med at afvikle resten af butikkerne. De fleste …

Liste: De bedste gamle computerspil

06/10/2020 10:39
Billede: Karolina Grabowska

Klassiske, gamle videospil kan noget helt specielt. Selvom de er håbløst bagud på mange ting, så kan de noget helt særligt, og vækker straks en række meget nostalgiske følelser, når man ser klip el…

Bedste smartphone spil - Se top 10

06/10/2020 09:29
Billede: Pixabay

Udvalget af smartphone spil er i voldsom vækst, så du kan efterhånden finde spil med næsten alle temaer - alt lige fra klassiske spil til spil, hvor du virtuelt gør rent. 

Noget der al…

Hvad er en gamer stol?

05/10/2020 11:54
Billede: Jumpstory

En gamer stol er en særligt udviklet stol, der er målrettet computerspillere. Den minder i designet om en kontorstol, men den har bare nogle andre komfortfeatures, som gør, at den er behagelig at s…

Hvad er en gamer computer?

02/10/2020 11:55
Billede: Pixabay

Hvad er en gamer computer? En gamer computer er en PC, der er designet til, at du kan spille krævende computerspil på den. Den har derfor nogle andre særlige specifikationer i forhold til en tradit…