Hvad Er EDGE?

01/10/2020 08:41
Billede: Jumpstory

EDGE? Hvad for en Edge? Hvad er Edge spørger mange om. Edge er Microsofts nye webbrowser, der afløser Internet Explorer som standardbrowseren på alle Windows-computere.

Selvom den første version af Microsoft Edge udkom i 2015, så er det endnu ikke alle danske brugere, der har stiftet bekendtskab med denne webbrowser endnu.

Klar til at tage kampen op med Google

Mens de mange tidligere versioner af Internet Explorer byggede ovenpå hinanden, så har Microsoft bygget Edge op helt fra bunden. Det vil sige, at Microsoft rent faktisk har bygget en helt ny internetbrowser op, som rent faktisk er konkurrencedygtig med de øvrige på markedet.

Edge ligner nemlig meget mere de øvrige browsere på markedet, så hvis du kender Google Chrome, Safari, Firefox eller Brave, så falder Edge godt ind i den stil.

I forhold til forgængeren og de øvrige browsere på markedet - og især Internet Explorer, så er Edge en ganske enkel browser at anvende. Microsoft har ved at bygge Edge op fra bunden af undgået al den dødvægt, som Internet Explorer efterhånden bar rundt på.

Du får med Edge derfor en ganske god og hurtig browser, der sagtens kan konkurrere med Chrome og Firefox.

Edge har endnu ikke vundet helt så stort et indpas, at den kan kæmpe med om tronen med Chrome, men der er i den grad et stort potentiale i Edge. Edge indeholder nemlig en lang række af de stærke features, som mange kender fra Chrome. Dog er der også fjernet en del.

Edge er især velegnet til de brugere, der ikke er interesseret i, eller for hvem det er vigtigt at skræddersy samtlige indstillinger i browseren. Enkelthed og brugervenlighed fremstår i den grad som kerneelementerne i Edge - og så er browseren faktisk også rigtig hurtig!

Tak til avXperten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du alverdens elektronik, heriblandt smarte headphones med bluetooth, segboards eller måske en walkie talkie pakke til ungerne.

Flere indlæg

Seje baggrunde til PC

08/10/2020 09:49
Billede: Jumpstory

Meget kan man sige om Microsoft og Windows, men seje baggrunde til PC har bare aldrig været deres varemærke. Du kan dog nemt spice din computerskærms baggrund op med seje baggrunde.

Det er …

Hvad er computervirus?

08/10/2020 09:12
Billede: Jumpstory

Det er ikke kun mennesker, der kan få en virus. Det kan din computer også! Men hvad er computervirus? En computervirus er et stykke software, der har en skadelig virkning på din computer, dens…

Hvad er Opera?

01/10/2020 11:18
Billede: Pixabay

Opera er en webbrowser, der er udviklet af norske Opera Software. Webbrowseren kan blandt andet anvende stil både Windows, Mac, Linux og diverse mobiltelefoner.

Opera blev oprindeligt udvik…

Formatering af computer - Sådan gør du

01/10/2020 09:47
Billede: Jumpstory

Fra tid til anden kan det være nødvendigt, at du formaterer din computer. Formatering af computer er noget, der kan få mange til at få et nervøst blik i øjet. Selvom det lyder kompliceret, så er de…

Bedste gratis mail - De 3 bedste

01/10/2020 09:19
Billede: Jumpstory

De færreste betaler penge for at have en e-mail-konto. Det er stort set kun, hvis den skal være tilknyttet et bestemt domæne, at en e-mail-konto koster penge.

Hvem tilbyder den bedste grati…

Hvad er et operativsystem?

01/10/2020 08:53
Billede: Jumpstory

Navne som Windows og iOS vækker genklang hos de fleste i dag. Men hvad er de egentlig? Windows og iOS er såkaldte operativsystemer, der er det grundlæggende program på computeren. Et operativsystem…